Citroen bekrefter at E-CMP elbil vil dukke opp i 2020

Citroen vil gi ut en altelektrisk bil i 2020 ment å spille en betydelig funksjon i merkets elektrifiseringsstrategi, som vil se hver Citroen som er i salg utstyrt med en elektrifisert drivlinje innen 2025.
Det vil ikke være merkets aller første EV, men i stedet vil utvikle seg på tidligere innsats inkludert e-Mehari, C-Zero samt elektriske Berlingo-varianter. Imidlertid vil den bli utgitt på nøyaktig samme år som Citroens aller første plug-in elektriske hybrid, som vil være en firehjulsdrift, 300bhp-versjon av den nye C5 Aircross SUV. I 2023 vil 80 prosent av Citroen -sorten bli elektrifisert, med hver eneste av merkets nye biler og lastebiler fra C5 Aircross og fremover som dukker opp med elektrifiserte alternativer.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

• Fineste elbiler og lastebiler til salgs 2018
Som søskenmerke DS-som vil avsløre en altelektrisk liten SUV på Paris Motor Show, sannsynligvis kalt DS 3 Crossback-vil den nye EV sitte på en renelektrisk versjon av PSA-gruppens nye CMA-plattform, som blir forstått som som E-CMP.
Det er foreløpig ukjent akkurat hvilken seksjon bilen vil sitte i. CMP er imidlertid ment for lite til kompakte biler og lastebiler, samt i stand til å støtte bybiler, superminier, små salonger samt små SUV -er.
Det vil ikke være en skreddersydd EV, men en helt elektrisk versjon av en kjernedesign som tilbys med tradisjonelle drivlinjer. I en tale med bil avslører den europeiske eksponeringen av den nye C5 Aircross, bekreftet Citroen -administrerende direktør Linda Jackson; “Når den kommer vil det være en elektrisk versjon, men det vil også være en tilsvarende bensinversjon så vel som dieselversjon.”
PSA erklærer at E-CMP-plattformbiler vil skryte av alle elektriske varianter på så mye som 280 mil på en enkelt lading, samt tidligere har bekreftet at fire altelektriske design som bruker designen vil bli introdusert innen 2021. Det er sannsynlig at disse Fire EV -er vil bli delt over gruppens fire merker, med elektriske versjoner av den neste Peugeot 208 samt Vauxhall/Opel Corsa som blir med i Citroen EV samt DS 3 Crossback EV.
Nå sjekket ut om Citroens planer om å komme inn i D-segmentet med et nytt flaggskip-neste generasjon C5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *