“Det spiller ingen rolle hvor den nye bilen din er bygget”

Hvor mange kunder vet hvor bilene deres er bygget? Noen av Storbritannias mange populære nye modeller er produsert og sendt fra alle fire hjørner av kloden; For eksempel er Mercedes C-klasse og Volkswagen Polo laget i Sør-Afrika, mens Vauxhall Mokka X tar veien fra Bupyeong, Sør-Korea. Faktisk er rundt bare 15 prosent av bilene som selges i dette landet laget her.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Du må da anta at de aller fleste kjøpere ikke har noe imot, så lenge bilene deres er bygget for å vare. Men ville kundene bryr seg om bilene deres ble ‘laget i Kina’?
• Lynk & Co 02 SUV Review
Etiketten vil alltid ha negative konnotasjoner i øynene til noen mennesker, men dette er en helt utdatert antagelse om at jeg var vitne til førstehånds under en tur til forrige ukes Beijing Motor Show.
Lynk & Co inviterte media til sin nye fabrikk på 1,4 milliarder pund i den kinesiske byen Zhangjakou for første gang. Anlegget tok tre år å bygge og vil kverne ut 200 000 biler per år, takket være en for det meste automatisert byggeprosess.
De fleste av robotene er tyske og limet er svensk; Anlegget har noen av de høyeste standardene innen bilproduksjon i verden, som jeg fant ut da jeg kom bak rattet på 02 crossover. Faktum er at bilene som ruller ut av dette anlegget i Østen er ferdige til en høyere standard enn noen biler som er bygget i Europa.
Det er et syn gjentatt av andre merker også; VWs salgs- og markedsføringssjef Jürgen Stackmann fortalte at selskapet til og med vurderer å eksportere biler fra Kina til Europa for første gang. For ti år siden ville det vært utenkelig, men i nær fremtid blir ikke overrasket om bilene i ditt lokale showroom har på seg ‘Made in China’.
Likte du dette opnionstykket som tok en titt på Østen? Så ta en lesning av våre beste og verste biler i Beijing Motor Show 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *