Knak på ulovlige utenlandske biler betaler øyeblikkelig utbytte

En pilotordning for å spore og straffe utenlandske kjøretøyer som forblir uregistrert i Storbritannia har hatt en imponerende første to måneder.
Operasjonen, som ble lansert av sjåføren og kjøretøyets lisensbyrå (DVLA) i april, har allerede fanget 237 kjøretøyer, sammenlignet med 84 i hele 2013-14. I 2012-13 var tallet bare 59.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Drivere kan lovlig bruke utenlandske plater på en bil i seks måneder i Storbritannia før de trenger å registrere den hos DVLA og bytte til britiske plater. Hvis de er funnet å være over denne perioden, er den registrerte keeperen utstedt med et utenrettslig oppgjør. Dette beregnes ut fra gjennomsnittlig kjøretøyavgift multiplisert med hvor lenge de har overvurdert.
• 54 000 eleversjåfører får poeng før du består test
Under den nye piloten overfører DVLA også dataene sine til fire deltakende politistyrker: Thames Valley, Hampshire, West Midlands og Northamptonshire. Disse har fått makt til å gripe eller improviste kjøretøyene også.
Den første seks ukers forsøket er nå utvidet til tre måneder, og fortsatt suksess kan se den rullet ut over hele landet. Auto Express rapporterte hvordan regjeringen ikke hadde noen måte å vite hvor mange biler på utenlandske plater som var i Storbritannia eller hadde overvurdert. Som svar samler DVLA nå data fra publikum, politifolk og andre håndhevingsbyråer for å få tak i saken.
• Planlegger å redusere bilforsikringspremiene
Roads -minister Stephen Hammond sa: “Hvis piloten lykkes, vil DVLA utforske potensialet for å utvide den til flere krefter. DVLA -ene jobber også med andre byråer for å fastslå hvilke andre data som kan brukes til å identifisere overstaying utenlandske registrerte kjøretøyer. ”
Utenlandske lastebiler i skytelinjen også
Utenlandske lastebiler kan bli rammet med bøter på stedet for å ha kjørt sliten under nye regjeringsforslag. Foreløpig sliter myndighetene for å utstede domstolsinnkalling til utenlandske sjåfører uten gyldig britisk adresse.
Maktene ville la offiserer utstede straffer opptil 28 dager etter lovbruddet – i tråd med resten av EU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *