Thatcham smeller Tesla over “Fundamentalt Dangerous” programvareutrulling

Tesla har blitt tvunget til å brått trekke den siste ‘Over the Air’ programvareutrulling for sitt autonome kjøresystem, etter at rapporter dukket opp fra kunder av feil i det program.
Oppgraderingen gikk ut på lørdag og ble trukket tilbake i går, da Elon Musk twitret sin erkjennelse av problemer med systemet det beskriver som ‘full selvkjøring’.
“Å se problemer med 10.3, så å rulle tilbake til 10.2 midlertidig,” kunngjorde han via den sosiale medieplattformen. “Vær oppmerksom på at dette er å forvente med beta -programvare. Det er umulig å teste alle maskinvarekonfigurasjoner under alle forhold med intern QA, derav offentlig beta. ”

Selvdrivende Toyota GR Supra viser ny autonom sikkerhetsteknologi

Matthew Avery, direktør for forsikringsforskning ved Thatcham, den britiske forsikringsindustrien som finansierte forskningsinstituttet, har svart med en liten fordømmelse av Teslas utrulling av såkalt beta-nivå teknologi til kundene.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

“Tesla har ledet markedet med‘ Over the Air ’(OTA) oppdateringer i noen tid nå. Den banebrytende evnen til å raskt forbedre funksjonalitet og ytelse i hele sin kjøretøyer skal applauderes. Imidlertid er denne nyheten en bekymring av flere årsaker, ”sa Avery.
For det første er begrepet ‘full selvkjørende’ helt unøyaktig. Det er ikke mulig å kjøpe og kjøre et kjøretøy som er i stand til å “full selvkjørende” hvor som helst i verden i dag. Det er et førerhjelpssystem som krever konstant tilsyn og engasjement fra brukere.
“Det er en betydelig risiko for feiltolkning fra sjåfører som mottar denne oppdateringen. Hvis de ikke har lest det lille utskriften nøye, forstår de kanskje ikke at systemet ikke er “selvkjørende”, og at de, ikke kjøretøyet, er helt ansvarlige for sikker transport.
For det andre er dette ikke en betatest med brukere av en nettleser. Tesla-sjåfører er i hovedsak live-tester et ‘minimum levedyktig produkt’ i et miljø i den virkelige verden. Det er en betydelig risiko for at den nye versjonen ikke presterer som forventet, som kombinert med et potensielt misforhold over den “full selvkjørende” forventningen kan gi opphav til farlig usikkerhet. “At Tesla har anerkjent dette og rullet tilbake oppdateringen, vitnesbyrd om den intelligente bruken av OTA -oppdateringer omgående.
“Men å invitere kundene sine til å prøve ut ny funksjonalitet er grunnleggende farlig, ikke minst når de blir kastet i blandingen med å navngi konvensjoner som overselger den påståtte egenkjørende evnen til et kjøretøy.”

Finn ut mer om autonome biler her …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *