Volkswagen Group EV Sales Double i 2021 til tross for verdensomspennende brikkemangel

Volkswagen Groups nyeste salgstall utsetter forbedring av verdensomspennende etterspørsel etter elbiler, til tross for den verdensomspennende halvledermangel som påvirker biler og lastebilsalg i det hele tatt. Gruppen tilbød 8,9 millioner biler i fjor på tvers av alle merker, hvorav 452 900 var EV -er, et løft på 96% i forhold til året før. Dette til tross for generelle biler og salg av lastebiler synker med 4,5% fra år til år.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

I 2020 var 2,5% av salget elektriske kjøretøyer. Dette mye mer enn doblet seg til 5,1% i fjor, samt plug-in hybrid-salget var på samme måte betydelig oppe. På 309 000 enheter økte PHEV -salget med 61%.

Volkswagen Golf mottar infotainmentoppgradering for 2022

Gitt disse trendene, spår Volkswagen -gruppen at en personbil og lastebil i to som tilbys over hele verden i 2030 vil være elektrisk. Europa viste spesielt sterk etterspørsel etter EV -er i fjor, med elbiler og lastebiler som utgjorde mye mer enn 10 prosent av salget, mens Nord -Amerika tok forsendelse på 37.200 helt elektriske modeller, tre ganger mye mer enn året før.
Gruppens fineste solgte elbiler og lastebiler rundt om i verden var Volkswagen ID.4 Crossover på 119.600 enheter, overholdt av den mindre ID.3 Hatchback. En brøkdel mindre enn 50 000 Audi e-troner ble levert, med Skoda som skifter 44 700 Enyaq IVs. En utestående 41.300 Porsche Taycans ble også solgt, og la den bare 100 enheter bak Volkswagen E-Up!.
Volkswagen Group -sjef for salg Christian Dahlheim sa: “2021 var ekstremt vanskelig på grunn av verdensomspennende halvledermangel, men vi implementerte likevel konsekvent vårt fjerne fremtidige kurs. Doblingen av våre batterielektriske volum så vel som den høye etterspørselen etter alle bilene våre viser tydelig at vi er på det beste sporet. Dette er noe vi vil utvikle på det nåværende året, samt fortsette å føre transformasjonen vår. ”
Ta en titt på evalueringen av Volkswagen Tiguan Ehybrid her …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *