Diesel død? Bilindustrien treffer ut ved ‘Demonisering’ av dieselbiler

Regjeringen burde jobbe mye nærmere med den britiske bilindustrien, og sikrer at ny politikk er utviklet “uten overraskelser”.
Andy Goss, global salgsdirektør for Jaguar Land Rover (JLR), sa at mens Jaguar -salget var opp 20 prosent i 2017, var selskapet: “Overfor vanskelige tider i viktige markeder som Storbritannia der forbrukernes tillit og dieselskatter vil treffe oss . ”
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

• Chauffeurs kan spare £ 380 per år ved å holde seg til diesel
Goss uttrykte forundring mot kansleren i skattens beslutning om å slå en engangsavgiftsøkning på nye dieselbiler i sitt nyeste budsjett: “Det er utfordrende å forstå den siste avgjørelsen. Det er mot intuitivt. “Han la til:” De mye mer bensinbilene som kommer på veien, i stedet for dieselbiler, innebærer at CO2 -utslippene går opp ” – en trendbilekspress rapportert om i fjor.
Ved å fremheve betydningen av bilindustrien i Storbritannia, sa Goss: “Vi sysselsetter 40 000 mennesker med tusenvis mye mer i forsyningskjeden … vi leverer store fordeler for økonomien.” Goss sa at JLR ville “forvente at regjeringen vil ta en skikkelig, hånd-i-hansk-tilnærming … å jobbe gjennom politikk uten overraskelser.”
Goss ‘kommentarer kommer når en akademisk advarer dieselomsetning kan utgjøre bare 15 prosent av markedet innen 2025, ettersom utgaver over utslipp og dårlige PR presser forbrukerne mot bensin og elbiler – noe gjenspeiles i fjorårets salgstall, som så 17 per cent færre dieselbiler solgt sammenlignet med året før.
Professor David Bailey fra Aston University, sa: “Salget av diesler er innstilt på å falle med opptil 10 prosent i 2018, og de kan ha så lite som 30 prosent av markedet innen 2020 – krympet raskt til 15 prosent innen 2025 . Og dette til tross for diesel som står for 50 prosent eller mye mer av markedet for bare noen få år siden. ”
Professor Bailey ber regjeringen om å innføre en diesel -skrapordning, ettersom han anser at det er klart at diesel “dør en langsom død”.
Forbrukertilliten til diesel kan ha blitt svaiet av rapporter knyttet til utslipp og helse, men Society of Motor Producers and Traders (SMMT) har tidligere fremhevet mens veitransport står for 50 prosent av skadelige nitrogenoksyd (NOx) utslipp i London, diesel Biler er ansvarlige for bare 12 prosent av NOX -utslippene i hovedstaden.

Har regjeringens retorikk lagt deg til å kjøpe en dieselbil? La oss få vite hva du synes om situasjonen i kommentarfeltet nedenfor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *