Whiplash Crackdown vil spare sjåfører £ 35 i året på forsikring

Regjeringen innfører nye regler for å demme de økende kostnadene for bilforsikring ved å klemme ned på uredelige Whiplash -krav.
I dagens parlamentariske åpningstale sa dronningen: “Lovgivning vil bli innført for å modernisere rettssystemet og for å redusere bilforsikringspremiene.”
• Beste bilforsikringsselskaper 2017
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

En ny lovforslag om sivilansvar vil spare bilistene anslagsvis £ 35 i året og inkluderer forbud mot sjåfører som fremsetter krav uten medisinsk bevis og en fast tollsatser for kompensasjon for whiplash -skader med en varighet på opptil to år.
Kravene om whiplash -skader etter at bilulykker har steget 50 prosent det siste tiåret med premier som hoppet i gjennomsnitt £ 110 bare det siste året.
Regjeringen startet en konsultasjon om lovforslaget i november 2016 med forslag for å “redusere det uakseptabelt høye antallet whiplash -krav og la forsikringsselskapene kutte premier”. Konsultasjonen foreslo en kompensasjonsbehandling på £ 425, med gjennomsnittlig utbetaling for tiden £ 1.850.
Konsultasjonen forsøkte også å øke grensen for erstatning i domstolen for små krav for alle krav om personskader fra £ 1000 til £ 5.000, men det er ennå ikke klart om dette vil bli inkludert i lovforslaget om sivile ansvar.
Da konsultasjonen ble lansert, sa den daværende rettsekretæren Liz Truss: “For lenge har noen utnyttet en utbredt kompensasjonskultur og sett Whiplash hevder en enkel lønningsdag, noe som driver opp kostnadene for millioner av lovlydige bilister.
“Disse reformene vil slå ned på mindre, overdrevne og uredelige påstander. Forsikringsselskapene har lovet å sette kontantene spart tilbake i lommene til landets sjåfører. ”
Tror du disse mesures vil dempe problemet med Wiplash -påstander? Gi oss beskjed i kommentarene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *