Nye regjeringsdieselskatter kan møte juridisk utfordring

Ministeriell handling for aktivt å stimulere millioner av bilister til å kjøpe dieselbiler – og deretter senere straffe dem for å gjøre det – kan være ‘ulovlig’ og la regjeringen være åpen for en stor juridisk utfordring , har advokater advart.
Harcus Sinclair, advokatfirmaet som leder spissen for den nåværende britiske klassesøksmålet mot Volkswagen Group over Dieselgate -utslippsskandalen, sier at regjeringen har “en sak å svare” over måten forbrukerne er blitt villedet og deretter straffet for å kjøpe dieselbiler.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

• Storbritannia planlegger bensin- og dieselforbud innen 2040
Damon Parker, partner i advokatfirmaet Harcus Sinclair, sa til Car Express: “Det er bevis på at den forrige regjeringen fremmet dieselbilsalg på et bevisst falskt grunnlag. På bakgrunn av bevisene har regjeringen en sak å svare på.
“Strategien for å tvinge dieseleiere til å skille seg ut med bilene sine gjennom økonomiske straffer er ikke bare urettferdig skadelig, men kan være ulovlig og underlagt utfordring.”
Avsløringen kommer dager etter at nye dieselbiler ble kunngjort i høstbudsjettet. Byer som London klemmer seg ned på dieselsjåfører, og har nylig introdusert den 10 t-ladningen som gjelder eldre kjøretøy. Islington Council i London skal også innføre £ 2 høyere parkeringsavgift for dieseleiere i 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *