20 mph soner kan se veier bli mye mer farlig

Forskning har avdekket introduksjonen av 20 mph hastighetsgrenser kan faktisk se veier bli mye mer farlige i noen tilfeller.
Bath og North East Somerset Council gjennomførte en gjennomgang av områder der det hadde implementert 20 mph soner, og fant at frekvensen av mennesker som ble drept eller alvorlig skadet hadde styrket seg i syv av de 13 områdene som ble studert.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

• 80 prosent av bilistene forsømmer 20 mph grenser
Studien sier at det er “ingen grunnleggende forklaring” for økningen i havari, men antyder: “Det kan være at lokale mennesker oppfatter området som tryggere på grunn av tilstedeværelsen av 20 mph -begrensningene og dermed er mindre flittige når du går og krysser veier , sykle eller på annen måte reise ”.
Selv om en eksperimentell kontrollsone – der en 20 km / t ikke hadde blitt introdusert – også en økning i frekvensen av trafikanter drept eller alvorlig skadet, så bare tre av de 13 områdene en reduksjon i frekvensene av mennesker drept eller alvorlig skadet etter introduksjonen av 20 mph soner. Alle de fire undersøkte landlige områdene så et større antall totale havari i løpet av en 12 måneders periode.
Forskere bemerket også at den gjennomsnittlige reduksjonen i hastighet forårsaket av introduksjonen var bare 1,3 mph, og sa at det er “lite i veien for overbevisende argument for å fortsette [20 mph] -programmet inn i fremtiden”.
Bath og North East Somerset Council har innført 20 mph fartsgrenser på 1.499 veier med tanke på at 2011 til en pris av £ 871.000. Nestleder rådsleder Patrick Anketell-Jones sa at det var lite sannsynlig at sonene ville bli fjernet, men: “Det har kostet over £ 800.000 å rulle ut 20 mph-sonene, og det vil sannsynligvis koste det samme å snu dem. Vi har bare ikke pengene. ”
Er du for eller mot 20 mph fartsgrenser? Bli med på tvisten i kommentarfeltet nedenfor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *