Hva er den ‘nederlandske rekkevidden’?

Bilister og passasjerer blir oppfordret til å bruke den ‘nederlandske rekkevidden’ når du åpner bildører fra innsiden under nye motorveiskodeoppdateringer. Rekkevidden, som er populær av politikk i den syklusvennlige Nederland, ser bilistene åpne bildørene sine med venstre hånd (passasjerer med høyre) når de forlater et kjøretøy. Dette tvinger dem til å se over skuldrene for å nærme seg syklister, som ellers kan krasje inn i en åpningsbildør.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

En ny side på nettstedet Gov.uk lyder: “Koden anbefaler en ny teknikk når du forlater kjøretøy. Det kalles ofte‘ Dutch Reach ’.
Der folk som kjører eller passasjerer i en bil er i stand til det, må de åpne døren ved å bruke hånden på motsatt side av døren de åpner. For eksempel å bruke venstre hånd for å åpne en dør på høyre side.
Dette vil få dem til å snu hodet for å se over bære bak seg. ”
Dette, sier regjeringen, vil gjøre at beboere “mindre sannsynlig vil forårsake skade” på at folk sykler eller sykler på en motorsykkel som passerer på veien, eller folk på fortauet.
Highway Code har mottatt en rekke nye oppdateringer, inkludert et hierarki av trafikanter. Dette ser syklister gitt nye prioriteringer fremfor sjåfører, for eksempel idealet til å passere en vendebil og å sykle midt på en bane i stedet for på siden eller i en sykkelfelt/sti.
• Sikeste biler i salg 2018
Det er ny støtte for bilister som også bruker EV -ladere. Koden pålegger dem nå å parkere så nær ladepunktet som mulig for å unngå å skape en fare for tur, returner alltid ledninger pent dit de kom fra og til og med for å vise et varslingsskilt hvis mulig.
Er du fornøyd med å se den nederlandske rekkevidden som er lagt til motorveikoden? Gi oss beskjed i kommentarene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *