EU treffer tilbake på Trumps risiko for å pålegge 20% amerikansk importtariff på europeiske kjøretøyer

EU har uttalt at det vil gjengjelde seg hvis Donald Trump oppfyller risikoen for at Amerika vil pålegge en importtariff på 20 prosent på europeiske biler. Jyrki Katainen, EU -kommisjonens visepresident for arbeidsplasser, vekst samt investering fortalte den franske avisen Le Monde at “hvis de [Amerika] velger å heve importtariffene, har vi ikke noe valg, men igjen å reagere”.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

Katainen la imidlertid til at: “Vi vil ikke kjempe [over handel] i offentligheten gjennom Twitter. Vi burde avslutte opptrappingen”. Kommentarene hans kommer etter at Donald Trump truet med å pålegge importtariffer på 20 prosent på europeiske kjøretøy forrige uke. Den amerikanske presidenten kom med advarslene på Twitter, og erklærte at hvis europeiske “tollsatser så vel som barrierer ikke snart blir skadet, så vel som fjernet” ville Amerika “sette en 20% toll på alle kjøretøyene deres som kommer inn i USA.”
Biler som er laget i Amerika så vel som importert til EU -landene, er for tiden utsatt for importtariffer på 10 prosent, men allikevel omsettes produkter fra Europa til USA bare med en avgift på 2,5 prosent.
Mens den europeiske kompensasjonen tidligere har gitt uttrykk for et ønske om å “fjerne dette ansvaret så vel som andre handelshindringer”, ser det ut til at Trumps forverring ved importgrenser har provosert hans nyeste advarsler.
Europeiske bilaksjer falt en typisk på 1 prosent som overholdt Trumps tweet, med BMW -aksjer ned 2 prosent, Mercedes ned 1,4 prosent, samt Volkswagen ned 1,1 prosent, ifølge Thomson Reuters -data.
Kommentarene fra presidenten er i samsvar med tidligere risikoer som ble rapportert i de tyske mediene om at Trump var i fare for å innføre en importtariff på 25 prosent på europeiske high-end-biler.
Daimler, overordnet virksomhet i Mercedes, ga en inntekt som advarte tidligere denne uken i samsvar med spørsmål om Trumps handelsvister med Kina, som er satt til å se oss importere tollsatser på 25 prosent på spesifikke kinesiske varer. Dette førte til frykt Kina ville pålegge gjengjeldelsesaktikk, og gjorde oss-laget eksempler på Mercedes GLE-klasse, GLS-klasse samt C-klasse mye mer kostbart å eksportere til Kina.
Trumps nyeste ytring antas også å være assosiert med ferske handelstariffer pålagt av EU på amerikanske produkter som motorsykler, denim så vel som whisky, selv en reaksjon på amerikanske tollsatser på EU -stål så vel som aluminium.

Hva tror du fremtiden gjelder for europeisk kjøretøyimport til USA? La oss forstå i kommentarene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *